Noutati

PACO SUPERMARKETS a deschis magazinul cu nr. 12!!

 PACO SUPERMARKETS a deschis  al 12-lea magazin!!       

Marca proprie

Am lansat de curand produsele marca proprie  "DELISAN ",  inregistrate la OSIM

GDPR

Site-ul nostru utilizează module cookie. Prin utilizarea site-ului nostru și prin acceptarea acestei

arhiva

IstoricPremii

Despre noi

Societatea   PACO  a  luat   fiinta  in  1995 , intr-o   perioada  in care era la putere comertul  traditional intr-o maniera occi-balcanica, fara criterii de vanzare bine conturate,  fara strategii de marketing profesionale , adaptandu-se  doar la cerintele pietii (nematurizate inca ), dupa  criterii  relativ  perimate  si   primare.

Primul magazin al societatii avea o suprafata de  48 mp , treptat  datorita adaptarii la cerintele pietii si la anumite norme de conduita in vanzari , societatea nostra a ajuns sa opereze  in  10 locatii cu autoservire si un NON- STOP , cu  cresteri spectaculoase  a cifrei de afaceri .  Societatea are acum 250 de  angajati.

Sursele de finantare au venit in mare parte din sistemul bancar si din profitul reinvestit in totalitate .  Am avut oferte de preluare dar nu s-au finalizat, (intotdeauna in spatele unui pret bun se ascunde altul si mai bun !) , suntem in continuare deschisi la discutii cu orcine ,dar in acelasi timp cautam si o noua locatie pentru a deschide un nou magazin.

Continuam sa extindem  o retea locala de SUPERMARKETURI de proximitate  si sa consolidam un  brand propriu , brandul PACO . Urmarim definirea unei imagini stabile , cu un loc bine stabilit pe piata locala de retail si in sufletul clientului nostru vecin si de ce nu si prieten .

Pentru reusita in retail , mai ales pe fondul concurentei fara precedent , exacerbata de viziunile sumbre pe care le aduce criza economica,  conceptul de magazin trebuie reinventat , fara a iesi insa din tiparele si din standardele impuse de regulile jocului de pe aceasta piata. Trebui sa  redefinim conceptul de magazin , trebuie sa reconsideram importanta primordiala a clientului , sa-i anticipam nevoile  si sa-l surprindem placut cu  inovatiile si cu noile noastre strategii de marketing.

PACO continua sa dezvolte un  concept de magazin  nou, cald , prietenos ( la sfarsitul anului 2008 am reusit sa aducem la standarde si primul magazin deschis , care suferise doar extinderi repetate realizate in “limita posibilitatilor”) : cu spatii largi pentru clienti ,cu un ambient muzical deosebit ,  cu oferte si promotii  bine plasate , bine comunicate, cu un personal  stabil si  deosebit de amabil si prietenos cu clientii.    Este foarte importanta  si o strategie a preturilor de vanzare foarte solida , respectiv apropierea cu preturile de vanzare de marii jucatori internationali  ( utopic vorbind , pentru ca nu-i asta solutia de a contracara efectele invaziei hipermarketurilor , avem alte metode specifice ) si personalizarea fiecarui pret a ficarui produs dupa anumite criterii( respectiv frecventa vanzarii , puterea brandului respectiv , categoria de clienti caruia i se adreseaza produsul  , reclama TV , why not ? , etc ).

Comunicarea cu clientii  incepe cu  firma luminoasa mare si simpla , cu o denumire scurta si usor de retinut : PACO , mergand mai departe cu comunicarea in-shore ( promotii , reclame , sampling-uri , ambient placut , curatenie , apropierea angajatilor de clienti , servire ireprosabila,  mercantizare proprie , tombole   si nu in ultimul rand comunicarea in afara magazinului : reviste si pliante proprii ,  reclama stradala , aparitii in reviste publicitare  , reclama la radio local, aparitii pe wall-screen , bannere , sacose personalizate etc.

Experimentam in permanenta  metode unice de comunicare cu clientii in retail  si anume  mijloace fine de fidelizare prin  sensibilizarea lor :  continuam sa oferim  bilete gratuite la piese de teatru ( in limita unei valori nu foarte mari a cumparaturilor - in comparatie cu valoarea biletelor ), incercam o apropiere a personalului de clienti prin relatii interpersonale mai calde ( prin folosirea numelui clientului in discutia cu acesta), am oferit mici daruri simbolice absolut gratuit tuturor femeilor care au vizitat magazinele in ziua de 8 MARTIE , am imbracat un angajat in MOS CRACIUN care “isi  facea veacul“ prin magazinele noastre  spre deliciul “clientilor” de 1-8 ani , etc  ; toate acestea aveau sa aiba evident si un recul in presa locala ceea ce ne-a adus un plus de imagine .

Sursele de informare pe care le folosim in administrarea magazinelor sunt extrem de variate si vin din foarte multe directii , pe primul rand putem pune totusi cursuri, seminarii si aparitii editoriale de specialitate ,internetul, apoi o comunicare foarte buna cu producatorii si furnizorii , feet-back la procesul de vanzare : comunicarea cu clientii , si multe , multe altele : o reclama buna ,  un magazin nou ,  un ambient deosebit , greselile sau succesele altor jucatori din retail , un trend  , etc.

Unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie sa  il avem in vedere este imaginea magazinului . Imaginea este secretul absolut in vanzari. La magazine , aceasta imagine este formata din absolut orice detaliu  legat de magazinul respectiv care poate da clientului o perceptie pozitiva sau negativa.   Neobositi ,noi lucram in permanenta la ea .

Poate ar trebui sa vorbim cateva cuvinte despre criza economica , (cu toate ca spatiul nu ne mai permite ). Pentru a depasi criza va trebui mai intai sa-i intelegem parghiile si mecanismele prin care  ea ne va scadea vanzarile si implicit  ritmul de dezvoltare , trebuie sa intram in pielea clientului afectat de criza , sa-l intelegem pe el ,sa-i cunoastem nevoile , dorintele , poate chiar si mofturile uneori . Suntem in cautarea de solutii noi pentru reducerea efectelor crizei , diminuarea lor  sau chiar  folosirea lor in favoarea noastra.

"Criza economica este ca un vant foarte puternic peste un copac prea plin cu mere mari si coapte . Vor cadea cele stricate la interior , viermanoase, chiar daca in aparenta sunt frumoase la exterior . Vor ramane doar cele sanatoase cu adevarat ." - afirma feliciu paraschiv directorul general al companiei .